Over Ki-Engineering

Ki-engineering is een eenmansbedrijf opgericht door ir. Simon Schilperoort.  De basis van ki-engineering is levende energie, harmonie (samenwerking), passie, volharding, en gevoel. Dit zijn de ingredienten om in te kunnen leven in andere organisaties om op die manier te komen tot een optimale samenwerking .

Door een gedegen opleidingstraject LTS-MTS-HTS en uiteindelijk TU-Eindhoven en een zeer uitgebreide en diverse werkervaring (van zwaar lading kranen en pijpleginstallaties tot hoge snelheid productie machines, maar ook conceptueel ontwerp van nieuwe installaties en fabrieken)  heeft ki-engineering een grote maar zeker ook brede ervaring op het gebied van system engineering, project management en onderhoudsconcepten.

De gedachte van Ki-engineering is ontleend aan AiKiDo, de sport van Simon. Bij AiKiDo staat Ki centraal, de energie die leid tot eenheid van lichaam en geest.

Mensen in de techniek werken vaak alleen met hun hoofd en vergeten soms de aandacht voor zichzelf, je lijf.  Ki-Engineering probeert vanuit eigen gevoel (lichaam en geest) samen te werken en nieuwe wegen te bewandelen om het gevoel weer terug te brengen in de techniek, zonder daarbij de bedrijfsdoelstellingen (project doel) uit het oog te verliezen.